Friday 13 October 2017

Malware'i Nasil Kaçirirsiniz - Semalt'tan Tavsiye

Zararli yazilim, bilgisayar solucanlari, virüsler, fidye yazilimi, reklam yazilimi, casus yazilim, korkutucu, Truva atlari ve diger tehlikeli programlar gibi çesitli düsman yazilimlari ifade eder. Malware, Adobe Flash Player, Java SE ve Adobe Reader'in isletim sistemlerinin tasarimlarindaki, uygulamalardaki veya savunmasiz sürümlerindeki güvenlik kusurlarini veya güvenlik açiklarini kullanabilir. Etkileri kimlik hirsizligindan bilgisayar çökmesine kadar degisir.

Kötü amaçli yazilimlardan kurtulmak önemlidir. Bunun için, Semal'in Kidemli Müsteri Basari Yöneticisi olan Jack Miller'in öngördügü noktalari göz önünde bulundurmalisiniz.

Akillica çevrimiçi davranisla önleme

Zararli yazilimlari mantikli online davranislarla önlemek mümkündür. Virüslerden ve kötü amaçli yazilimlardan kurtulmak için bir bilgisayar uzmaninin veya programcinin yardimina ihtiyaciniz yoktur. Gereksiz seyleri yüklemeyi ve indirmeyi birakmaniz yeterlidir. Bazi araçlar veya yazilimlar kullanilmiyor ise, bunlari mümkün oldugunca erken bilgisayar sisteminizden çikarmalisiniz. Ayni sekilde, bir web sitesinin güvenilirliginden emin degilseniz, web sitesini terk etmeli ve bir alternatif bulmalisiniz.

Bilgisayar korsanlari genellikle aptalca seyleri e-posta ile gönderir. E-postayla iliskili bir seye güvenmediginiz önemlidir. Özellikle spam e-postalar aldiginizda virüs veya zararli yazilim içerebileceginden bir eklentiyi tiklamamali veya yüklememelisiniz. Benzer sekilde, arkadasiniz veya bir aile üyeniz size enfekte dosyalar içeren bir flash sürücü veya DVD verirse, körü körüne kabul etmemelisiniz. Bilgisayariniza bir virüsten koruma yazilimi yüklediginizden emin olun. Aksi takdirde, bu DVD'leri çalmamak daha iyidir.

Bazi açilir kutular ve pencereler bilgisayar aygitlarinizi kesmeye çalisir. Baglantilarini tikamamaniz ve ücretsiz sistem taramalarini kabul etmemelisiniz. Sana burada, bu dünyada hiçbir seyin özgür olmadigini söyleyeyim. Resmi bir yazilim için ücret ödemek zorundayiz, bu nedenle açilan antivirüs araçlari hiçbir sey için iyidir. Windows Görev Yöneticisi (Ctrl-Alt-Delete) araciligiyla tüm bu pencereleri kapatabilirsiniz. Bir web sitesi oldukça çekici ve profesyonel görünse bile bilinmeyen kaynaklardan yazilim çalistirmaktan kaçinmalisiniz. Ayni zamanda, yasa disi dosya paylasim servislerinden kaçinmalisiniz. Bilgisayar korsanlarinin ünlü film yildizi, müzik albümü ve programlari indirdikten sonra insanlari cezbetmek için yaptiklari kötü amaçli yazilimlari adlandirmasi kolaydir.

Kötü amaçli yazilimi orijinal yazilimla kaldirin

Ne kadar akillica olursaniz olun, bilgisayar sisteminiz her zaman enfekte olabilir. Bu nedenle, kötü amaçli yazilimlari ve virüsleri yalnizca orijinal ve mesru yazilimlarla kaldirmalisiniz. Kendine güvenmediginiz bir araci kurmamalisiniz. Windows Update'ten yararlanin ve sisteminizi haftada bir veya iki kez yükseltin. Güncellemeler mevcutsa otomatik olarak sizi uyarir. Kolayca internetten indirebilir ve kurulum birkaç saniye sürer. Ayni zamanda, tarayicinizi güncel tutmaniz önemlidir. Tarayicilarin en son özelliklerini ve özelliklerini kullanmak için tarayicilarin en son sürümlerini indirin. Internette güvende kalmak için antivirüs yazilimi çalistirmalisiniz. Her zaman açin ve ayda bir veya iki kez yenileyin. Anti-casus yazilim olarak da bilinen anti-malware, herhangi bir bilgisayar aygiti için güçlü bir bilesentir. Bu bagimsiz program, bilgisayar sisteminizi ve sosyal medya profillerinizi olasi tehdit ve virüslerden uzak tutar. Alternatif olarak, cihazinizi kötü amaçli yazilimlardan ve virüslerden korumak için iyi bir Windows Güvenlik Duvari kullanabilirsiniz. E-posta programlariniz spam'i düzgün sekilde filtreliyorsa, spam filtrelerini olabildigince erken denemek önemlidir.

For more information about SEO, please visit Semalt.

No comments:

Post a Comment