Thursday 12 October 2017

Aldatmacalar ve Güvenlik - Semalt'la Suçta Akilli Olun

Internet birçok niyeti olan farkli kisilerle doludur. Birçok kisi ticari web sitelerini ve bloglari kurduklari için digerleri yasadisi hareketlerini gerçeklestirmek için yöntemler üretmeye zamanlarini harciyorlar. Web siteleri olusturdugumuzda, hizmet sunumumuza ve kullanicilarin sitenizi kullandikça hissettikleri deneyime odaklaniriz. Web gelistirme özelliklerinin çogunda, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), UX gelistirme ve web gelistirme gibi içerik gelistirme yapilari gibi internet pazarlamasini ve tasarim özelliklerini içerir.

Bilgisayar korsanlarinin kullandigi araçlar ilerliyor ve zaman geçtikçe önceki sürümlerden daha iyi ve daha iyi olmaya devam ediyor. Bilgisayar korsanlarinin kullandigi yöntemlerin yani sira Internet alaninin güvenligini arttirmanin yani sira bilgisayar korsanligi alanini da taniyan diger tekniklerden haberdar olmak önemlidir. Web dolandiriciliklarinin çogunlugu bilgisayar korsanlarinin ve dolandiricilarin çalismalariyla ilgilidir.

Bu saldirilarin bazilarini ögrenmek ve onlardan güvende olmak önemlidir.

Semalt'in Müsteri Basari Yöneticisi Jason Adler, tipik internet dolandiriciligi saldirilarini ayrintili bir sekilde anlatiyor.

Aldatmaca

Bu suç, amaci noksan olan mesajlar ve e-postalar göndermeyi içerir. Scammer'lar, kimlik avi veya yem-atlama saldirilari gibi teknikleri kullanir. Diger durumlarda, scammers potansiyel olarak zararli baglantilar kullanir veya virüs kullanir. Truva atlarini içeren ekleri gönderebilirler. Onlari açtiklarinda, tarayiciniza bulasabilir ve birçok kullanici sifresi ve diger kisisel bilgilerinizi çalabilirler. Gelismis spam filtrelerini kullanmanin yani sira güvenli bir e-posta saglayicisi kullanmak da önemlidir. Parolalarinizin güçlü oldugundan ve eklentilerin güncel oldugundan emin olun.

SQL Enjeksiyon

Bu tür saldiri, kötü kodlanmis web siteleri alma sansini kullanir. Kodu PHP olan bazi web sitelerinin bir SQL güvenlik açigi var. Bu hack yöntemini kullanarak bazi veritabanlarina uzaktan erisilebilir. Üstelik, SQL enjeksiyonu bir hacker'in bir sunucuda bulunan tüm bilgileri sütunlar ve siralar halinde okumasina izin verebilir. Bu exploit, bir web sitesini savunmasiz hale getirebilir. Bu sekilde sizdirilabilecek bazi bilgiler arasinda kredi karti bilgileri yer almaktadir.

Siteler Arasi Komut Dosyasi Çalistirma (XSS)

Bu saldiri, en yaygin internet sahtekarliklarinin bazilarini gerçeklestirir. XSS, farkli alanlarda komut dosyalari çalistirmak için metin alanlarini kullanir. XSS, botnet saldirilarinin aksine veritabanina erisir ve tüm tarama deneyimini telasli hale getirir. Bilgisayar korsanlari, XSS araciligiyla kredi karti bilgilerini çalabilir. Diger durumlarda, insanlar bir web sitesinin güvenligini tehlikeye atarak saldirirlar. Ayrica, SEO çabalari, arama motorlarinin güvensiz oldugunu düsündügü bir siteye meyveler vermez.

Sonuç

Internet birçok sorun ve sorunla doludur. Dahasi, çogu Internet kullanicisinin arkasinda farkli niyetler ve sebepler var. Çogu web sitesi olusturma, bilgisayar korsanlari ve internet dolandiriciliklari olmaksizin olur. Sonuç olarak, web sitesi özelliklerinin ayarlanmasi, hizmet sunumunun yani sira siteyi satin alma etkinligine odaklaniyor. Ancak, bilgisayar korsanlarini uzak tutmak için asgari tedbirler var. Bu kilavuzdaki bazi ipuçlarini kullanarak Internet dolandiriciliklarindan uzak durabilirsiniz. Ayrica, tarama deneyiminizin güvenligini ve müsterilerinizin güvenligini etkileyen diger faktörleri geri yükleyebilirsiniz.

For more information about SEO, please visit Semalt.

No comments:

Post a Comment